top of page

Montessori kooliklassi juhendajaks saamise teekond: kolmas kontaktõppe moodul Hispaanias



Meie tulevane kooliklassi juhendaja Riina Must on läbinud juba rohkem kui aasta jagu intensiivset koolitusteed ja vaid mõne kuu pärast jõuab see suurt pingutust nõudev rada lõpusirgele. Tähelepanelikumad jälgijad teavad, et koolitus koosneb nii distantsõppest kui ka kontaktmoodulitest Hispaania õppekeskuses kohapeal. Hiljuti läbis Riina järjekordse kontaktõppe mooduli ning seekordne postitus just seal kogetud mõtteid ja muljeid kajastabki.


Juhul, kui Sul on jäänud lugemata eelmised kolm postitust Riina õpingute kohta, siis saad seda teha allolevatel linkidel:


Riina õpingute I kajastus:


Riina õpingute II kajastus:


Riina õpingute III kajastus:



Järgnevalt aga seekordsed mõtted, mida Riina Hispaanias viibides meiega jagas:


“ Olen end sel korral tabanud mitu korda võrdlemas praegust hetke ja aega üks aasta tagasi, kui siia esimest korda tulin ja õpingutega alustasin. See, kui palju rohkem ma praegu mõistan ja tean, on mu enda jaoks ikka päris muljetavaldav! Ühtlasi mõistan ja tean ka seda, kui palju on vaja veel õppida ning et eksamiteks ettevalmistamine saab olema päris pingeline. Taipan, et olen praegu sellises kohas, kus ma HAKKAN kõike terviklikult hoomama ja suurt pilti killukestest kokku asetama. Teate seda tunnet, kui pusid ja pusid mõne suure pusle kallal, millel on tuhandeid tükke ning alguses saad küll jupikesi ja fragmente kokku pandud, kuid ei ole veel üldse ettekujutust, kuidas sellest terviklik pilt peaks tulema? Vahepeal tundub, et see polegi võimalik – äkki on mõned tükid puudu või oled praakversiooni saanud… Või oled ise praak. Siis aga ühel hetkel hakkad nägema, mis sealt välja tuleb ning kuigi on veel nii palju teha ja nuputada, siis sul on teadmine, kuidas pead toimetama ja sees hea tunne, et ühel hetkel jõuad lõpuni. Kui see tunne on tuttav, siis võite ette kujutada, et ma just selles hetkes praegu olengi. See on samaaegselt väga hea ja võimas tunne, aga muidugi paneb ka vahepeal ohkama, et kuidas ikka selle kõige jaoks aega leida!


Sel korral on meil koolis olnud võimalus teha pisikesi suulise eksami simulatsioone. Mina valisin selle jaoks geograafia. See oli väga valgustav kogemus. Peale proovieksamit oli kahetine tunne. Tekkis veelgi selgem arusaam KUI PALJU ma pean eksami jaoks teadma ning et mul tõesti peab olema üliselge tervikpilt. Kõik tükid peavad olema oma kohal ning pean suutma iga detaili sellel pildil ka meelde jätta. Samas, sain juhendajalt positiivset tagasisidet ja väga head nõu. Nüüd tean, et on palju teha, aga tekkis teatud korrastatus enda sees, et millest alustada ja millele esimeses järjekorras keskenduda.


Seltskond on siin suurepärane, nagu ikka. Samuti on Girona suurepärne. Tõeliselt kodune on siia tulla. Kõik on nii tuttav ja armas. Käime oma lemmikutes kohtades, kohvikutes ja poodides; teame, kuidas bussiga kuhugi saada ja kui kaugel miski asub. Kursusekaaslastega on vestlusgrupp, kus saab välja hõigata, et hei, me lähme nüüd sinna või sinna söögikohta, kes tahab ühineda! Ka õppimine on süsteemne ja arusaadav võrreldes eelmise aasta augustiga, kus me lihtsalt korrastasime oma konspekte hiliste õhtutundideni, sest koolis oli kõik nii segane ja arusaamatu. Nüüd saab suurema osa õppimisest koolis tehtud ning õhtud on vabad. Nii et, on igati mõnus rütm siin ja kodune olla! “


—


AMI Montessori 6-12 vanuserühma juhendajakoolitus, kus Riina Must osaleb, on jaotatud umbes pooleteise aasta jooksul (august 2022 - jaanuar 2024) neljaks intensiivseks õppemooduliks, mis koosneb kontakttundidest ja distantsõppest (teooria ja praktika), vaatlus- ja juhendamispraktikast ning suurest mahust iseseisvast tööst, mis hõlmab muuhulgas kirjanduse lugemist, albumite koostamist, õppevahendite valmistamist, kirjalikke töid ja materjalide läbitöötamist. Täpsemat infot koolituse kohta saab Montessori Palau Girona õppekeskuse kodulehelt: AMI International Elementary Teacher Training (6-12) [2022-2024] | MIRTC (cursosmontessori.com)



(Fotod: Riina Must erakogu)

bottom of page